ČESTO ZIJEVA, STALNO STE GLADNI, UMORNI, IMATE NEUGODNE BOLOVE U STOMAKU: Evo šta treba da uradite odmah!

Ako imate učestale glavobolje i razdražljivi ste, bole vas ramena i ukočen vam je vrat, imate bolove u želucu nakon određene hrane, debljate se ili mršavite bez jasnog uzroka? Stvari su postale ozbiljne

Sve su to znakovi da se u vašem organizmu događaju promjene koje traže vašu pažnju.

Tjelesne signale zanemarujemo i zato što smo često zarobljeni u vlastitom umu, odnosno mislima.

U tom slučaju, svjesno se spustite iz uma u fizičko tijelo.

To možete postići tako da sjednete ili legnete zatvorenih očiju, pa svu svoju pažnju usmjerite na pojedine dijelove tijela – vrh glave, lice, ramena, prsni koš, zdjelicu, bedra, stopala, i pritom koncentrirajte se na disanje.

Osjetite prsni koš kako se podiže i spušta.

Možete i dlanom dodirivati pojedine dijelove tijela kako biste stekli stvarni dojam o tijelu.

Osjećate li u tijelu određene neugodne senzacije, nelagodu ili bolove, jedno je sigurno – vaš je organizam izbačen iz ravnoteže.

Uzrok tome mogu biti toksini iz hrane, vode ili okoliša, paraziti, loša prehrana, negativne emocije, stres…

Stalna upozorenja koja treba uzeti ozbiljno

Vaše vam tijelo neprestano šalje suptilne signale koje možete shvatiti kao tapšanje po ramenu.

Može se dogoditi da vam se stalno zijeva, da osjećate konstantni umor bez vidljivog uzroka, da dobijete kožni osip ili pak imate neobjašnjive napade gladi.

Ako zanemarite te poruke, tijelo će se s vremenom „odlučiti“ za nešto bolnije i intenzivnije, što sigurno više nećete moći ignorirati.

Stoga, budite savjesni i djelujte odmah. Što prije počnite uvoditi promjene u svoj život, bilo da se radi o povremenom detoksu ili postu, pridržavanju određene dijete ili izbacivanju određenih namirnica iz jelovnika.

Glavobolja

Glava vas može boljeti zbog učestalog višesatnog gledanja u ekran računara.

U tom slučaju tijelo vam putem glavobolje poručuje – izađi van, na svježi zrak, gledaj u daljinu, more ili planine, odmori oči.

Nije prirodno stalno sjediti i naprezati oči na tako maloj udaljenosti, vaše traži kretanje i prirodno okruženje.

Glavobolja može biti i rezultat unosa nezdravih gaziranih napitaka ili određene hrane koja vam smeta, na primjer mliječnih proizvoda, a može biti i rezultat obične dehidracije.

Bol u trbuhu nakon obroka

Imate li abdominalne bolove nakon što pojedete određenu hranu, to je siguran znak kojim vas tijelo upozorava da ta namirnica nije dobar izbor za vaš organizam.

Njezinom dugoročnom konzumacijom nanijeli biste sebi samo štetu.

Krv u urinu ili stolici

Krv u urinu ili stolici također je signal koji nikako ne biste smjeli ignorirati. Osobito krv u stolici, koja, ako nemate hemoroide, može ukazivati na karcinom debelog crijeva.

Ako ste primijetili krv u urinu ili stolici, posjetite liječnika kako biste znali o čemu se tačno radi i kako biste potom mogli odabrati najbolju moguću terapiju za sebe.

Neovisno o načinu liječenja, izuzetno je važno da iz temelja mijenjate prehranu!

Video pogledajte:

 

Izvor: hayat