ČUDESNI NAPITAK: Čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca

Napitak od belog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posedu svakog čoveka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bliskih. Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca.

Takođe, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nežno čisti ceo organizam od štetnih naslaga. Pripremiti ovaj napitak nije teško.

Kako pripremiti napitak od belog luka:

U staklenu teglu staviti 12 čenova očišćenog belog luka, svaki čen iseći na četiri dela. Preliti sa pola litre crnog vina. Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 nedelje. Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Nakon isteka roka procediti i preručiti u tamnu staklenu flašu. Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog meseca. Kuru možete ponoviti posle 6 meseci.

Veruje se da beli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima.

Korist belog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola. Sem toga, beli luk je koristan kod hipertenzije: širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska.

U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gorenavedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprekornom stanju.

Ako ne podnosite alkohol, možete napraviti lekovitu tinkturu od belog luka sa vodom.

Izvor: uspesnazena.com