EFIKASNA DOMAĆA MAST SPAŠAVA OD NAJUPORNIJEG KAŠLJA: Evo kako isprobano djeluje!

Ako vaše dijete muči bolesno grlo i kašalj praktično cijelu zimu – obavezno probajte napraviti ovu čudesnu mast! Veoma lako se priprema, posjeduje samo 2 sastojka, ali veoma je djelotvorna.

Prije svega, bezbjedna za vaše dijete, lijepo miriše, a za njenu pripremu treba odvojiti samo dvadesetak minuta.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

– 50 gr propolisa
– 50 ml suncokretovog ulja
– emalirana posuda za vodenu paru

Propolis možete nabaviti kod provjerenih pčelara (što sam i ja uradila) ili u specijalizovanim radnjama i apotekama.

Može biti u mekanom obliku ili u komadićima, različitih boja – od svjetle do tamno braon. Pri toploti se omekšava i izgleda kao plastelin, na hladnoći postaje tvrd.

Priprema masti:

U emajliranu šerpicu naspite ulje i stavite u njega propolis. Šerpicu stavite u drugi sud i topite lagano na vodenoj pari, na tihoj vatri, dok propolis ne postane mekan. To se dešava prilično brzo. Procijediti i nasuti u odgovarajuću teglicu. Ohladiti.

Kao rezultat dobili smo ljekovitu domaću mast sa lijepim mirisom. Mast utrljavajte u grudi, leđa i noge djeteta, 2 puta dnevno.

Kod jakog kašlja možete davati djetetu po 1/4 kašikice masti dnevno, da proguta ili rastopiti je u toplom mlijeku i dajte djetetu da popije.

Za one koji ne znaju, propolis je novo čudo lijek pčelinje porodice. Svima su poznata lekovita svojstva meda, polena, voska i matičnog mleca.

Ali, za liječenje bolesti propolisom malo ljudi zna. U posljednjih nekoliko godina ruski naučnici i ljekari napreduju, uzimajući recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pčelinjeg lepka).

Uz pomoć ljekovite masti sa propolisom postale su izljecive mnoge kožne bolesti od običnih dugozarastajućih rana i opekotina, preko čireva na zelucu i dvanaestopalačnom crijevu, hemoroida, gripa, radikulitisa, išijasa, tuberkuloze (od 4 do 10 mjeseci), do ekcema, lišajeva i čireva na koži, ginekoloških oboljenja i mnogih drugih bolesti.

Izvor: uspesnazena.com