IZGLED JEZIKA OTKRIVA MNOGE BOLESTI! Ako je čist, svi unutrašnji organi su vam ZDRAVI, a ako JE OVAKAV…

Uzmite ogledalo i dobro pogledajte svoj jezik.

Neki od tih znakova su:

Mikropukotine: Pukotine koje se nalaze u sredini ili na zadnjem dijelu jezika ukazuju na curenje crijeva ili crijevnu malapsorpciju, alergije ili osjetljivost na hranu.

Sluznica: Jezik ima svoj normalni film, ali gusta, žuta ili bijela sluz može biti znak nakupljanja toksina u crijevima. Ako se akumulira u sredini jezika, to je simptom problema sa tankim crijevima, a ako je u zadnjem dijelu jezika, imate problema sa debelim crijevom.

Smeđi li tamni sloj na jeziku: Tamni ili čak crni sloj na jeziku može biti zbog pušenja, kafe ili tamnih čajeva, ali i loše oralne higijene. U tim slučajevima neophodno je jezik prati četkicom za zube dok se taj sloj ne skine.

Tragovi zuba na uglovima jezika: Ovo su simptomi loše probave ili loše apsorbacije minerala. Pukotine i tragovi zuba mogu da signaliziraju da imate problema sa crijevima, ali i sa niskim nivoom stomačne kiseline.

Uporne crvene mrlje: ovo može biti rani znak raka jezika, ali nemojte odmah paničiti jer se mogu često pomiješati sa crijevnim lezijama koje zarastaju tokom nekoliko nedjelja. Ono što treba da uradite u tom slučaju je da posjetite ljekara što prije.

Ako održavate jezik čistim, vi vodite računa o zdravlju unutrašnjih organa. Stoga dva puta dnevno dobro operite jezik i izvršite detoksikaciju organizma kako biste podstakli varenje i funkciju svih organa u tijelu, piše “Informer“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *