KOKTEL OD DŽINA VAM MOŽE POMOĆI DA SMRŠATE : Olakšava i bol u zglobovima,samnjuje bore !

Ipak, čaši džin-tonika ponekada je jednostavno nemoguće odoljeti, a prethodno spomenut informacija mogla bi ti samo pomoći da imaš manju grižnju savjest. Ipak, pri konzumaciji valja biti umjeren!

U umjerenosti je ključ

Ispijanje džina može imati i blagodati za tvoj organizam. Tako neki napominju kako može pomoći pri mršavljenju jer je riječ o jednom najmanje kaloričnih alkoholnih pića. Taj podatak se odnosi na sam džin pa je vrlo važno provjeriti i vrijednosti ostalih sastavnica s kojima se miješa. “Džin sadrži tek tragove šećera što ga čini sjajnim odabirom ako je održavanje tjelesne težine tvoj cilj, posebno ako s pažnjom biraš dodatke”, istaknula je za nutricionistica Jackie Lynch za portal GoodToKnow.

Živjele borovnice!

Umjereno ispijanje džina može biti od velike koristi i pri postizanju bolje probave. U njegovu sastavu zastupljene su i borovnice koje se smatraju prirodnim diuretikom. Ako nakon konzumacija piva ili vina patiš od nadutost, pravo je vrijeme da pređeš na džin. Nadalje, bilje koje se koristi u njegovoj proizvodnji utječe na povećanje probavnih sokova koji su potrebni da bi se hrana u tvom želucu doista probavila.

Borovnice ujedno imaju izražena i snažna antioksidanska sredstva te pomažu u usporavanja starenja kože i pri sanaciji sitnih bora. Zahvaljujući visokom udjelu antioksidanata, uspješno će smanjiti razinu slobodnih radikala koji uzrokuju teška oštećenja kože. Ujedno će potaknuti regeneraciju kože što dovodi i do smanjenja vidljivosti ožiljaka te ublažavanja akni i prištića.

Narodni lijek za bolne kosti

A od umjerene konzumacije džina benefit bi mogle imati i tvoje kosti! On uspješno ublažava bol u koljenima i zglobovima, a smatraju i kako može biti od pomoći pri ublažavanju kroničnih bolova i upala poput artritisa. Ako te zahvati kostobolja, mogla bi iskušati jedan recept iz bakine kuhinje, poznat i kao narodni lijek za artritis – grožđice natopljene u džinu.

Izvor: miss7.24sata

Zapratite nas i podjelite!Hvala.