Ljekari iznenađeni djelovanjem ovog lijeka: Riješite se holesterola i prehlade, kombinacijom meda i cimeta!

Najveća prednost kućnih lijekova je ne samo da vam pružaju veliki broj ljekovitih svojstava, već vam održavaju zdravlje. Pored ovih biljnih sastojaka za liječenje različitih bolesti, naučnici i doktori su i dalje zbunjeni fenomenalnim rezultatima.

Cimet i med su poznata kombinacija u kineskoj medicini koji potiču iz mnogih drevnih medicinskih tekstova. Oba sastojka imaju svojstva koja su odlična za vaše zdravlje. Esencijalna ulja koja se prave od cimeta i enzima iz meda proizvode hidrogen peroksid, koji ovim sastojcima daje antimikrobna svojstva za liječenje različitih bolesti, infekcija i gljivica

Kombinacija meda i cimeta može da spreči srčana oboljenja. Najbolji način da iskoristite ovu kombinaciju je da napravite pastu od nje. Možete da konzumirate na suvo koristeći mješavinu jednom ili dva puta dnevno ili kao ukusan doručak kada namažete na hljeb.

Da li ste znali da jedna kašika meda (sirovi je najbolji) i 1/4 kašike cimeta može da pobedi prehladu za dan ili dva? Konzumirajte dva puta dnevno u periodu od 3 dana i vidjećete najbolje rezultate.

Kombinacija cimeta i meda je odlična protiv prehlade i kašlja, čak i nazalnog začepljenja. Kako biste napravili efikasnu smješu, potrebno je da napravite mješavinu od 1 kašike meda i 1/4 kašike cimeta i primjetićete visok nivo antibakterijskih svojstava i moćnih antioksidanata koji mogu da vam izliječe infekciju.

Zbog svojih imunomodulatornih svojstava, med je odličan za liječenje bilo kakvih rana. Konzumirajte smešu 3 dana i vidjećete zdravstveno poboljšanje, posebno sad tokom zimskog perioda.

Reference na lekovita svojstva potiču iz drevnih sumerskih tekstova 2000 godina pre nove ere i zalažu se za korišćenje meda u medicinske svrhe i u vidu lekovitih masti. Aristotel, koji je živeo tokom 384. godine pre nove ere, je rekao da je med melem za umorne oči i rane.

Medicinska svojstva cimeta su podjednako jaka kao kod meda. Cimet je često korišćen u drevnom Egiptu kao panaceja. Doktori iz srednjovjekovne Evrope su koristili med za kašalj, suvo grlo i artritis. Ovaj kućni lijek od cimeta i meda je bio korišćen za lečenje bola u stomaku, holesterola, gripa, viška kilograma i akni.

Kako biste napravili mješavinu, skuvajte med u posudu i dodajte cimet kako bi dobio na gustini. Zatim ostavite smješu da se ohladi i sipajte u teglu. Konzumirajte kada je potrebno, jednu kašiku nakon obroka ili doručka.

Ako imate problema sa holesterolom, pomješajte 2 kašike meda i 3 kašike cimeta u prahu u pola litre vode za čaj i smanjićete holesterol u krvi za 10% u roku od 2 sata.

Kao što smo napomenuli za pacijente oboljele od artritisa, potrebno je 3 dana da se izliječi hronični holesterol. Čist med na svakodnevnoj bazi uz obroke takođe pomaže kod holesterola

Izvor: fokuzz