MJESEC DANA JE PILA SODU BIKARBONU SA VODOM: Desile su joj se mnoge promjene na tijelu

Kada su u pitanju problemi običnog čovjeka, soda u kombinaciji sa vodom čini čuda. Svakog dana bi popila čašu sobe bikarbone sa vodom. Nakon mesec dana, telo joj je neprepoznatljivo.

Soda bikarbona je nezaobilazni sastojak pri pravljenju hleba. Soda bikarbona, pomiješana sa vodom čini čuda, kada su u pitanju neki problemi običnog čovjeka.

Ali, da li znate za ove njene korisne primene:

– Olakšava tegobe sa želucem
– Oslobađa vas bola u grlu
– Leči kamenac u bubrezima
– Olakšava artritis
– Pomaže kod sprečavanja svraba nakon uboda insekata
– Prirodni dezodorans
– Čiste ruke – staviti sapun sa strane i uzmite sodu bikarbonu.

BONU SAVJET ZA VAS:

Vjerovatno niste čuli za ovu kombinaciju, pijte vodu s limunom i peršinom natašte pet dana.

Peršin je jedan od najpopularnijih začina u svijetu, a kao biljka koja ima visoke nutritivne vrijednosti i ljekovita svojstva jedan je od sastojaka ovog soka.

Svježi sok od peršina ima svojstva koja pomažu protoku kisika u organizmu i pomažu za normalno funkcionisanje nadbubrežne žlijezde i štitnjače.

Peršin je odličan i u borbi protiv kamenca u bubrezima, a efikasan je protiv bolova povezanih s očima. Ipak, treba biti oprezan jer se ne smiju uzimati prevelike količine svježeg soka od peršina jer može prouzrokovati smetnje živčanog sistema.

Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomiješan s drugim sokovima. Posebno i kod gubitka kilograma.

Ako želite izgubiti 3 kilograma u pet dana, pijte ovaj sok pripremljen od manjeg stručka neprskanog peršina, 2-3 dl vode i jednog limuna.

Iscijedite limunov sok u blender, dodajte neprskani i oprani peršin te vodu. Sok pijte ujutro natašte pet dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od deset dana.

Izvor: lakofinorecept.info