Naše bake su najbolje znale: Kako izliječiti astmu, bronhitis i plućne bolesti

Mnogim ljudima su dijagnostikovana razna plućna oboljenja ili poremećaji, a astma, bronhitis i razne vrste kašlja su neka od najčešćih vrsta. Infekcije, alergije i pušenje mogu prouzrokovati određen tip plućne bolesti ili poremećaja.

U ovom članku vam dajemo recept za popularan domaći lek koji će vam pomoći da izlečite bilo kakav problem sa plućima, naročito astmu, kako bronhijalnu tako i srčanu.

U prošlosti, naše bake su pripremale ovaj lek za tretiranje zdravstvenih stanja ove vrste, a oni koji su ga isprobali tvrde da su bile u pravu o njegovoj velikoj moći isceljivanja.

Sastojci:

– 1/2 kg crnog / crvenog luka
– 2 šolje čistog javorovog sirupa ili 1/2 kg smeđeg šećera
– 2 limuna srednje veličine
– 6 šolja / 1,5 l vode
– 7 kašika sirovog meda

Priprema:

Stavite javorov sirup u veliki tiganj i zagrejte na vatri srednje jačine (ako koristite smeđi šećer – uzmite veliki tiganj i zagrejte na vatri srednje jačine, mešajte dok ne dobije finu zlatnu boju).

Zatim, dodajte prethodno iseckan luk, kuvajte nekoliko minuta i dodajte vodu. Kuvjte mešavinu na vatri srednje jačine dok se voda ne smanji za trećinu.

Ostavite da se ohladi i za to vreme iscedite limun i ostavite sok po strani. Dodajte med i limunov sok u mešavinu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru iscedite tečnost i presipajte je u staklenu bocu.

Kako konzumirati

Uzmite kašiku pre svakog obroka. Nakon što popijete celu bocu, napravite još jednu dozu. Ponavljajte tretman sve dok vam se pluća ne oporave.

Deca bi trebala da uzimaju kašičicu leka pre svakog obroka.

Izvor: webtribune.rs

Zapratite nas i podjelite!