Uspite sirće u vodokotlić! Sljedećeg jutra nećete vjerovati svojim očima…

 

Ako čištimo wc šolju svake nedelje, niko nije srećan zbog toga kada dođe vriieme da se uradi. Niko ne želi da riba ove bakterije. Međutim, moramo da prođemo kroz sve to nekako. Zato smo sastavili nekoliko trikova i savjeta koji će vam pomoći da taj zadatak lakše preživite bez gađenja…

1. Obrišite rub.
Kalcifikacija na ivici toaleta nije rijetka, a dešava se svakoj kući bar jednom. Ali kako ukloniti ovu tvrdoglavu naslagu? Natopite jednostavan toalet papir sa sirćetom i predjite ispod ivice i ostavite da radi nekoliko minuta. Na kraju isperete sa običnom vodom i gotovo!
2. Riješite začepljenja toaleta bez pumpe.
Najgora stvar koja se može desiti je da zapuši toalet. A pumpa vam nije pri ruci? Šta sad?
Ovo je dobar trik:
 obmotajte peškir oko toaleta, tako da ništa ne krene pogrešno. Onda dodajte oko 50-100 ml deterdženta za sudove u toalet, da potonena dno i rastvori začepljenje. Zatim dodati malo tople vode u WC šolju, ali samo toliko da ne prelije i neka ovo odstoji oko 20 minuta. Kada se vratite, sve bi trebalo da je potonulo, a onda dodajte još tople vode u WC i sačekajte još 20 minuta. Nivo vode treba da je znatno smanjen. Na kraju isperite sve toplom vodom.

3. Isperite wc četku.
Nakon upotrebe WC četke samo želite što je prije moguće da je izgubite iz vida i ostavite u uglu kupatila u posudi. Ali bakterije ostaju sa njom da čekaju. Zato bi trebalo da je čistite jednom nedeljno. Samo dodajte malo sredstva za čišćenje u posudu i bang problem se jede sam od sebe.
4. Kako iskorijeniti tvrdoglavu ivicu u WC-u?
WC ivica umije da bude odvratna i posebno onda ne može da se nazove ,,higijenski”. Stoga, ovaj neprijatan, trošan premaz mora biti uklonjen.
A za to postoji trik: plavac! Ovaj svestrani kamen se ponaša kao gumica kada je ivica toaleta u pitanju.

5. Napravite svoje toalet tablete.
Odličan način da se WC održi čist i svjež su Toalet tablete. Oni su lake za pravljenje i jeftine. Idemo! Sipajte u činiju 1 šolju sode bikarbone, pomješajte četvrtinu šolju limunske kiseline i kašiku tečnosti za pranje sudova, a zatim sve stavite u kalup za led. Zatim ovu smjesu zamrznuti 30 minuta i već imate svoje toalet tablete. Provjerite!
6. Dodajte sirće u vodokotlić.
Sirće je vjerovatno najpopularniji kućni lijek koji se dokazao tokom godina. Samo sipajte sirće u vodokotlić i obezbijedite čišćenje toaleta efikasno i bez suvišnih plesni i bakterija.
7. Provjerite nepropustljivost.
Step drink može biti ukusan kao napitak, ali takođe ima i druge namjene. Kao što je ovaj toalet trik: Ubacite neku zaslađenu kesicu u vodokotlić i sačekajte 30 minuta. Ako se boja pojavljuje oko vodokotlića, znaćete da sigurno curi i pozovite vodoinstalatera.

Izvor: likemag