VODA SA MEDOM: Djelovanje ovog napitka na prazan želudac je zaista izvrsno

Mnogo nas zna za dobrobiti redovite konzumacije meda, a znate li što se događa kada uz med popijete i vodu i to sve na prazan želudac?

To je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti za svoj organizam.
A danas ćemo govoriti više o tome.

Evo kako da pripremite medenu vodu:

Za spravljanje medene vode dovoljno je jednu čajnu kašiku meda promiješati u čaši mlake vode. Time se dobiva 30 postotni rastvor meda koji je po svojem sastavu identičan krvnoj plazmi.

Kada je posebno dobro koristiti:

Medena voda spremljena na ovaj način normalizira probavu, pojačava imunitet te koristi u liječenju prehlade i bronhitisa te osigurava pročišćenje organizma.

Za šta je sve takođe odlična:

Poboljšava imunitet

Jača otpornost organizma protiv bakterija, virusa, gljivica.

Regulira rad crijeva

Medena voda se bori s parazitima koji žive u našim organima za probavu. Ne dozvoljava im da se razmnožavaju i normalizira funkcioniranje stanica organa za probavu.

Korisna je za mršavljenje

Ako želite smanjiti kilažu, pijte svakog dana, do 11 sati, po 1,5 litru ove vode uz zdravu prehranu. Ova voda pročišćava organe za probavu, poboljšava njihov rad i otklanja toksine. Uz pravilnu prehranu i rekreaciju, pomaže vam da uklonite suvišne kilograme.

Aktivno hrani kožu

Ujutro malo zagrijte vodu koju ste sinoć pripremili i umijte lice, vrat, oblast dekoltea… zahvaljujući sistematičnom djelovanju ove ljekovite vode, dolazi do poboljšanja cirkulacije u krvnim žilama i aktivnije ishrane stanica kože. Nakon umivanja malo pričekajte da med počne djelovati pa isperite kožu mlakom vodom. Ako se ovako redovno umivate, koža će vam postati zdravija, svježija, elastičnija i baršunasta.

Protiv učestalog noćnog mokrenja

Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i mjehur preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.

Dobro ju je piti i na večer prije spavanja, a preporuča se da se uvijek pije svježe pripremljena.