VODNJIKA JE BOMBA ZA IMUNITET: Dr Vojislav Perišić daje recept za napitak koji čini čuda za zdravlje

Prirodno sredstvo za imunitet – vodnjika, po receptu dr Vojislava Perišića!

Jednostavan napitak, blago kiselkastog ukusa koji osvežava, poznat u narodu od imenom vodnjika, prava je “bomba” za imunitet. Njega preporučuje dr Vojislav Perišić, kao odličnu zaštitu protiv bolesti.

 

“Voće je prepuno antioksidanasa”, objasnio je popularni dr Voja u jutarnjem programu TV Prve. Antioksidansi su značajni zato što pomažu organizmu u borbi protiv prokancerogenih materija. Zato je vodnjika dragocen dar prirode koji ćete napraviti veoma lako.

 

Potrebno vam je 5 kg divljih jabuka, 5 kg krušaka i 4 kg pomešanih plodova: drenjina, šipaka i gloga. Stavite voće u bure i sipajte dovoljno vode da voće ogrezne. Ostavite da stoji pokriveno tri nedelje, a zatim možete da počnete da pijete napitak. Koliko tečnosti potrošite, toliko možete i da nadoknadite, dolivajući svežu vodu.

 

 jabuke.jpg Izvor: Shutterstock

 

Dr Perišić preporučuje i da se u napitak doda malo meda ili šećera ako deca odbijaju da ga piju. “Male količine meda neće smetati, naprotiv, ta energija dobro dođe, pogotovo ujutru”, kaže dr Voja. On savetuje i da se u jesen jede dosta pečene bundeve koju možete, takođe, preliti medom.

 

Bundeva je odlična i za pravljenje napitka, samo je izmiksajte skuvanu. Dodajte i ovde sok od jabuke, jer je on, takođe, prepoun antioksidanata, a poboljšava ukus napitka”, preporučuje poznati gastroenterolog.

Tekst: Lepa&Srećna