Ovaj narodni napitak je moćniji od bilo kog leka! (RECEPT)

Bez zdrave jetre nema ni dobrog celokupnog zdravlja zato je posebno važno voditi računa o ovom organu

Jetra je veoma važan organ, jer ona utiče na zdravlje svih ostalih organa i generalno celog organizma.

Jetra filtrira krv, uklanjajući štetne toksine iz organizma. Istovremeno jetra učestvuje u varenju i proizvodnji određenih enzima, zato je neophodno voditi računa o njenom zdravlju.

Ona je univerzalni filter našeg tela. Ali ako se pravilno ne održava može da se “umori” od preteranog stresa izazvanog neuhranjenošću, zloupotrebom alkohola i drugih faktora.

Ako jetra ima oslabljenu aktivnost, ona ne može u potpunosti da ukloni toksična jedinjenja iz tela. Oni se zato nakupljaju u masnom tkivu i tako može doći i do prekomerne težine, uprkos zdravoj hrani i fizičkoj aktivnosti.

Jednako važan organ je i žučna kesa koja je, takođe, zaslužna za uklanjanje otpadnih materija iz tela, kao što su razorena crvena krvna zrnca i holesterol. Žučna kesa ima ulogu da pomaže u probavi i u apsorpciji masti.

Najmoćniji narodni napitak za bubrege: Za 2 nedelje otapa kamenje, izbacuje pesak i čisti telo od toksina! (RECEPT)
Održavanje zdravlje ova dva organa je jako važno, a to se najbolje radi određenim namirnicama, ali i napicima koji imaju moć da je prečiste i pomognu u izbacivanju nakupljenih toksina. Od davnina je poznat napitak od crne rotkve. Evo kako se priprema:

Rotkvu izrendajte, pomiješajte sa smeđim šećerom i medom i ostavite da stoji dok ne pusti sok. Pijte tokom dana, po 1 čašu pre obroka.

Ovaj napitak će podstaći izbacivanje nakupljenih toksina, a najčešće se koristi kod poremećaja rada žučne kese.

Zbog velikog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, masti, celuloze i mnogobrojnih minerala smatra se namirnicom koja zauzima visoko mesto u piramidi ishrane.

Osim soka od crne rotkve, dobro će doći i pospešiti rad jetre i ova dva napitka:

Čaj od semenki kima

Uzmite 1-5 g mlevenih semenki kima i ostavite da odstoje 10-15 minuta u šolji vruće vode. Pijte ovu količinu tokom dana 2-3 puta, uvek pre jela.

Čaj od lavande

  • 2-3 g osušenih cvetova lavande prelijte šoljom proključale vode i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Pijte pola šolje 2 puta na dan.