Riješite se KAMENA U BUBREGU i ŽUČI: Isprobani narodni recept

Riješite se KAMENA U BUBREGU i ŽUČI: Isprobani narodni recept

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pjesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i ishranom.

Kako bi pokušali izbjeći teške i invenzivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

Sastojci:

– 250 g šećera u prahu
– 0,25 l maslinovog extra djevičanskog (eko) ulja
– 250 g limuna sa korom
– 250 g peršunovog korjena (samljevenog)
– 250 g meda

ili jednake količine svih sastojaka

Uputstvo:

Limun dobro operete i ukoliko je prskan očistite od hemikalija. To možete uraditi mješavinom za čišćenje voća od hemikalija.Recept za smjesu i proceduru možete naći na našem linku ovdje.

Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije. Korijen peršuna ogulite isjecite na komadiće i sameljite ga kao i limun.

Sve pomješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke mješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme sa kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu supenu kašiku smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u frižideru svo vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva.

Za riješavanje većine problema sa pjeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je da popijete dvije navedene mjere.

Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250 g. po sastojku. Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna.

Njen sastav je vrlo prijatnog ukusa i jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti uporedo sa osobom koja boluje od kamena u organizmu.

Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina, najbolje vode.