Alarm za uzbunu! 7 simptoma bolesti štitnjače: Ako ih ignorišete mogu nastati teške posljedice!

Štitnjača je odgovorna za proizvodnju hormona koji reguliraju vaš metabolizam, tjelesnu temperaturu i puls.

Ako je njezin rad poremećen, može doći do teških posljedica za vaše organe: jetru, crijeva, bubrega, reproduktivni sustav, srce, pa čak i mozak.

Ovo je popis simptoma koje ne smijete zanemariti ako želite izbjeći ozbiljne zdravstvene probleme!

Umor i razdražljivost

Bolest štitnjače može utjecati na razinu energije i raspoloženje. Hipotireoza uzrokuje osjećaj umora i gubitka snage, praćen čestim problemima spavanja i razdražljivosti.

Promjene brzine otkucaja srca

Hormoni štitnjače utječu na gotovo svaki organ u tijelu i mogu promijeniti brzinu otkucaja srca. Osobe sa tek otkrivenim poremećajem štitne žlijezde mogu primijetiti da je njihov puls znatno ubrzn ili smanjen od uobičajenog

Dramatični gubitak ili dobitak težine

Drastična promjena težine jedan je od najčešćih simptoma bolesti štitnjače. Povećanje ili smanjenje težine koja se javlja u kratkom vremenskom razdoblju može značiti previsoku ili prenisku razinu hormona štitnjače.

Suha koža i lomljivi nokti

Suha koža može biti znak problema s štitnjačom. Isto tako, trebali biste se osjećati uznemireni ako nokti postaju krhki s vidljivim vertikalnim linijama koje se pojavljuju na površini.

Problemi regulacije temperature tijela

Bolest štitnjače može utjecati na sposobnost vašeg tijela da regulira temperaturu.

Oticanje vrata

Oticanje ili povećanje područja vrata vidljiv je znak problema s štitnjačom. Obratite pozornost na takve simptome!

Bolovi u mišićima i konvulzije

Pojava hipotireoze može uključivati ​​bol u različitim dijelovima tijela. U većini slučajeva, ovi simptomi su povezani su s oticanjem mišića ili tumorom koji pritišće živce.

Navedeni simptomi sami ne mogu biti osnova za čvrstu dijagnozu jer su vrlo slični simptomima nekih drugih bolesti. Međutim, ako imate bilo koji od njih, ne biste trebali zanemariti situaciju – konzultirajte svog liječnika i provjerite što je prije moguće!

Poremećaji štitne žlijezde danas su veoma česti, a kao posljedica istih, između ostalog javlja se i pretilost i kilogrami koje je nemoguće skinuti bez obzira na dijete i vježbe.

Ovaj napitak provjereno liječi štitnu žlijezdu, a rezultat će vas oduševiti već nakon prve upotrebe.

– 40 mladih zelenih oraha

– kilogram meda domaćeg

– staklena tegla

Postupak i primjena:

Operite orahe, pa ih nabodite iglom nekoliko puta da napravite usjeke u njima. Nakon toga poredajte u teglu, prelijte medom i ostavite izložene suncu.

Nakon 40 dana procijedite tečnost koja se napravila od smjese i čuvajte u staklenoj boci.

Pijte ujutru na tašte jednu malu čašicu od. 0.05 dl dok ne potrošite sve, prenosi “Novi“.