Izliječite reumu, uklonite podočnjake i zaliječite opekotine: ALUMINIJSKA FOLIJA U SLUŽBI ZDRAVLJA…

Prema tvrdnjama mnogih alternativnih liječnika, ali i rezultatima pojedinih medicinskih istraživanja, aluminijska folija može biti odlična zamjena za štetne i skupe lijekove.

Ruski i kineski iscjelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju razne zdravstvene tegobe. Čak se i psihoterapeut Wilhelm Reich, učenik poznatog i cijenjenog austrijskog neurologa i utemeljitelja psihoanalize S. Freuda, u nekoliko svojih stručnih djela osvrnuo na praksu i način ove vrste liječenja.

Prema dugogodišnjem iskustvu alternativnih liječnika, aluminijska folija vrlo efikasno i brzo može eliminirati:

Nolove kralježnice, vrata, ruku, koljena, stopala, zglobova– bolove u mišićima– posljedice upalnih procesa– postoperativne ožiljke– opekline

Ruski znanstvenik A.V. Skvorcov sljedećim riječima opisuje njenu čudesnu moć:

“Kod iscjeljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične stanice, koje se neprestano prožimaju s matičnim poljem Zemlje. Iz različitih razloga, ovo polje se deformira, uslijed čega se narušava i energetska prehrana matičnih stanica. Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromno fokusirajuće povećalo, pojačava ga nekoliko puta, što omogućuje da se povrati poremećena interakcija između stanica i matičnog polja.“

Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima

Prema uputama kineskih, ali i mnogih drugih alternativnih liječnika, aluminijska folija se u svrhu liječenja upotrebljava vanjskom terapijom. Ovim tretmanom moguće je ublažiti mnoge tegobe, poput bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Učinkovita je i kod išijasa, reumatoidnog artritisa, gihta, bolova u peti (petnog trna). Dokazano ublažava i bolove na postoperativnim ožiljcima.

 

Primjena:

Položite aluminijsku foliju na bolno mjesto i učvrstite zavojem ili flasterom. Ostavite da djeluje cijeli dan ili tijekom noći.

U slučaju da se radi o bolovima ruke, lakta, koljena, noge ili prstiju, foliju možete sasvim omotati oko ekstremiteta i također učvrstiti zavojem, flasterom ili običnom ljepljivom trakom.

Terapiju provodite u razdoblju od 10-12 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1-2 tjedna. Ako se tegobe nastave, terapiju možete ponoviti.

Tretman protiv gripe i prehlade

Aluminijska folija može biti odličan saveznik u borbi protiv infekcija. Tretmanom aluminijskom folijom kojim možete u samo nekoliko dana, bez nepotrebnog korištenja štetnih lijekova, nadjačati čak i jaku prehladu.

Tretman protiv upala trebate provoditi na sljedeći način:

Foliju omotajte oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja folije stavite pamučnu tkaninu ili papir. Ovaj oblog ostavite da djeluje oko sat vremena, a potom ga skinite.

Nakon 2 sata, stavite novi oblog koji također ostavite da djeluje sat vremena. Slijedi druga pauza od dva sata, a potom stavite i posljednji, treći oblog. Liječenje traje sedam dana.

Prva pomoć kod opeklina

Bol uzrokovanu opeklinama od vatre, vruće vode, ulja, pare i drugim tekućinama i uljima vrlo uspješno ćete ublažiti ako na opečeno mjesto prislonite ili omotate aluminijsku foliju.

Postupak:

Opečeni dio tijela izložite hladnoj tekućoj vodi nekoliko minuta. Ako koža nije oštećena, područje osušite čistom, mekanom tkaninom. U slučaju da je došlo do oštećenja kože, upotrijebite sterilnu gazu i njome prvo pažljivo upijte vodu s rane.

Nakon što ste ranu osušili, na zahvaćeno područje nanesite tanki sloj masti za opekline. Tako ćete spriječiti lijepljenje gaze za ranu. Oštećeni dio kože potom prekrijte suhim komadom sterilne gaze.

Odrežite komad aluminijske folije te ga položite preko bolnog dijela kože (ako opeklina nije otvorena) ili preko gaze ( kod otvorene rane) te ju učvrstite trakom.

Ako se radi o opeklinama na području ruku ili nogu foliju, možete i omotati oko ekstremiteta. Ostavite foliju sve dok bol ne splasne.

Zaštita od post-amputacijske (fantomske) boli

Prema nekim istraživanjima, bol koja se javlja nakon amputacije ekstremiteta (fantomska bol) moguće je ublažiti pomoću aluminijske folije. U časopisu British Journal of Pain objavljeni su rezultati istraživanja provedenog na osobama s amputiranim dijelovima tijela.

Ono je potvrdilo da je u skupini osoba čiji su udovi tijekom tretmana omatani aluminijskom folijom bila prisutna daleko manja bol od skupine na kojoj nije primijenjena ova terapija.

Za ovaj tretman, omotajte aluminijsku foliju oko amputiranog dijela tijela, pričvrstite trakom i uklonite kada se bol smanji ili nestane.

Protiv tragova nesanice i umora

Želite li nakon neprospavane noći izgledati svježe i odmoreno, pokušajte primijeniti savjet poznatih svjetskih vizažista. Narežite aluminijsku foliju na trake, koje ćete potom staviti u škrinju na nekoliko sati.

Zamrznute trake položite na ona područja koja želite osvježiti – lice, obraze, kapke. Ostavite da djeluju nekoliko trenutaka, dok ne osjetite da su se opustili.

Tragovi nesanice, umora i stresa koji se obično odražavaju na koži lica trebali bi ubrzo nestati.

Koju stranu koristiti?

Mišljenje o tome koja je strana folije dobra za ovu vrstu primjene je zasad podijeljeno među stručnjacima. Jedan dio zagovara ovu upotrebu: za zagrijavanje i održavanje topline koristite sjajniju stranu, prema unutra, direktno na kožu (mat vani).

Za hlađenje i zaštitu od topline – mat strana unutra, sjajna strana trebala bi biti vani. Ipak, dio znanstvenika ostaje pri tvrdnji da je svejedno koju stranu koristitite – jednako su djelotvorne.

Izvor: alternativa-za-vas.com