Izuzetno moćna biljka: Kod ovih bolesti repa je neprikosnovena!

Ovo, ne baš popularno povrće, ima neverovatna lekovita svojstva

Repa je bogata nutrijentima, a veoma siromašna kalorijama što je uglavnom savršena kombinacija.

Pored korena, jestivo je i lišće repe. Samo jedna repa dnevno obezbediće vam 54 odsto dnevnih potreba vitamina C, 8 procenata mangana, 7 procenata kalijuma i 5 procenata vitamina B 6, folata i bakra.

Evo šta sve može da leči:

Snižava povišen krvni pritisak

Repa sadrži supstance koje se zovu dijetalni nitrati koje donose mnogobrojne beneficije po kardiovaskularni sistem, uključujući snižavanje krvnog pritiska. Pored toga, repa sadrži i kalijum za koji je poznato da snižava krvni pritisak jer otpušta natrijum iz organizma i podstiče širenje arterija.

NE PROPUSTITE

Supa koja kompletno čisti digestivni sistem i jetru: Izbacuje toksine, jača organizam!

Podstiče mršavljenje, detoksikaciju i poboljšava probavu

Pošto je veoma bogata vlaknima repa je savršeno povrće kad su u pitanju dijete, detoksikacija i poboljšanje probave. Repa doprinosi osećaju sitosti uz mali broj kalorija jer vlakna dokazano stabilišu nivo šećera u krvi i sprečavaju žudnju za hranom.

Vlakna koja sadrži repa takođe sprečavaju zatvor i poboljašavaju rad digestivnog trakta, reguliše rad creva i odstranjuje toksine putem stolice i žuči.

Regulišu krvni pritisak i čuvaju zdravlje srca: Ove namirnice su moćnije od bilo kog leka!
Najnovija istraživanja potvrđuju da dijetalna vlakna igraju veoma važnu ulogu za jačanje imuniteta, ublažavanju upala i bolesti povezanih sa upala kao što su kardiovaskularne bolesti dijabets, gojaznost.

Repa se može jesti u sirovom i kuvanom obliku, ali mnogi tvrde da pečena repa ima najboji ukus. Možete da je kuvate zajedno sa krompirom kada pripremate pire, ubacite u svežu salatu ili čorbu, krem supu ili gulaš.

Podijelite i zapratite nas! Hvala