Jetra će vam biti zahvalna: Uz jedan gutljaj ovoga, vaš organ će se preporoditi

Ovaj “koktel” možete pripremati cijeloga života, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Jednu od najvažnijih uloga u našem organizmu ima upravo ovaj organ, JETRA. Ona je učesnik u procesu obnavljanja krvi. Takođe, ima značajnu ulogu u stilumalaciji i jačanju probave u organizmu.

Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Odatle je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati ​​u doručku.

Ovaj “koktel” možete pripremati cijeloga života, jer su oba sastojka obične životne namirnice. Poslije mjesec dana osjetit ćete velike promjene.

Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen.

Crijeva će raditi kao sat, zaboravit ćete na zatvor i probleme s probavom. Osjećat ćete se zdravo i sa puno energije.

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže u otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu probave koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.

Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine. Korisne osobine limuna su dobro poznate svima.

Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on djelotvorno čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre, prenosi “Novi“.