KAKO SAM UKLONILA LIPOM (MASNO TKIVO): Oblog od meda i brašna je sve što sam koristila

Ako se i vi sami pitate kako se riješiti masnog tkiva prirodnim putem, bez upotrebe skalpela – danas ćemo vam pisati upravo o tome.
Mi vam donosimo nekoliko alternativnih savjeta. Recept koji je djelovao kod velikog broja ljudi je mješavina meda sa brašnom.

Prvi recept koji vam donosimo:Napraviti ujednačenu smjesu sa brašnom i medom i stavite na masno tkivo.Poželjno je da smjesa ima debljinu od 0,5 do 1 cm. Preko čega se stavlja papirni ubrus, maramica ili gaza kako se smesa ne bi zalijepila sa vašom odjećom.Sada je potrebno ovaj prirodni lijek za masno tkivo držati dan i po (tačnije cijelih 36 sati), pa skinuti i staviti novu smjesu.Cjelokupna terapija treba da se drži dok ne zamjenite smjesu 5 puta (7-8 dana).Tada dolazi do poboljšanja i vidljivih rezultata jer će nakupina masti da prsne i iscurit će sav gnoj koji se skupio.

A evo i drugi recept:

Brojne su preporuke narodne medicine za ovaj problem, jedna će vam djelovati pomalo i čudno ali donosi rezultate u pitanju je ubod pčele. Pripadnici starije generacije se itekako sjećaju ovog recepta koji eliminiše masno tkivo na ruci, nogama stomaku. Potrebna su dva pčelinja uboda direkt na oboljelo mjesto, nakon čega će ono posle sedam dana da isčezne.

Kako se to izvodi pročitajte ispod:

Sa odgovarajućom pincetom uhvatiti pčelu i okrenuti žaoku ka mjestu gdje se nalazi masno tkivo i pustite da vas ubode. Verujemo da vas je već’ zaboljelo dok čitate ove redove, međutim ubod uopšte nije toliko bolan. Ovo svakako ne smiju da primjenjuju osobe koje su alergične jer može doći do veoma ozbiljnih komplikacija, kada je neophodna hospitalizacija…

Recept broj tri

Ovu recepturu nam je poslala čitateljka J. M. koja je uspješno uklonila masno tkivo na zglobu ruke. Pomješati žumance sa dvije velike supene kašike soli. Dobijenom mješavinom premazivati oboljelo mjesto do 4 puta dnevno, sve dok masna tkiva po tijelu ne nestanu.
Recept broj četiri
Propolis kapi nanesite na problematično mjesto nekoliko dana i masno tkivo na glavi, ruci, stomaku, nogama će se ubrzo povući. Ako Vi imate još neki prirodni recept koji je Vama pomogao da uklonite masno tkivo, slobodno pišite u komentare i time pomogli ostalima da riješe svoj problem. Ovi savjeti dobro dođu, svakako ih prepišite i vi.

Izvor: dijetamesecevemene.com