Liječi glavobolju: Napravite lijek od sastojka koji sigurno imate u kuhinji

Ne bacajte pare na tablete protiv bolova i oslobodite se glavobolje pomoću ovog trika narodne medicine. Ukoliko imate jaku glavobolju i visok krvni pritisak, probajte ovaj prirodni lijek koji će vas osloboditi bola za samo nekoliko minuta.

Potrebno:

– gaza
– 2 kašičice soli
– 250 ml vode

Postupak:

Presavijte gazu osam puta tako da dobijete komad tkaknine veličine vašeg čela. Rastvorite dve kašičice soli u toploj vodi, temperature 60-70 stepeni i dobićete osmoprocentni rastvor.

Operite čelo, uši i vrat toplom vodom, natopite gazu rastvorom, iscijedite višak pa nanesite na čelo, uši i vrat. Bolje je da ležite dok rastvor ne krene da djeluje i bol ne popusti.

Brzo ćete osjetiti olakšanje, ali lezite punih 20 minuta sa oblogom, pa nakon toga isperite čelo, uši i vrat. Glavobolju često izaziva hrana koju unosite u organizam, poput sokova, alkohola i različitih prerađevina.

Visok unos soli u organizam često izaziva povišen krvni pritisak i oticanje, ali obloge sa rastvorom soli imaju suprotan efekat. One stimulišu eliminaciju viška tečnosti iz organizma.

Izvor: telegraf

Zapratite nas i podjelite!Hvala.