NAJBOLJA DIJETA ZA ŽENE 50+ GODINA: Za sedam dana 5 kilograma manje

Ako kuburite sa viškom kilograma i želite da smršate, ova dijeta je kao rođena za vas.

Mesna dijeta je, po mišljenju nutricionista, ponekad bolje rješenje od drugih režima ishrane za osobe koje imaju problema sa sve većim apetitom, a sve sporijim metabolizmom.

Upravo to su muke mnogih koji su prevalili 50. godinu života.

Međutim, i svi drugi koji vole meso biće oduševljeni predlogom da malo “zaobiđu” povrće i napune tanjire namirnicama životinjskog porijekla.

Ova dijeta djelimično djeluje kao keto dijeta – pošto se ne unose ugljeni hidrati, telo počinje da razlaže masti i koristi ih kao pogonsku energiju. Takvo stanje se naziva ketoza. U keto dijeti se jedu meso, jaja i sirevi, ali i manje količine povrća.

Za mesnu dijetu, nutricionisti kažu da može da djeluje i brže od keto dijete.

Od namirnica biljnog porijekla, u ishranu su uključena biljna ulja, dozvoljene su masline, tikvice i bundeve, a od voća samo bobičasto voće.
Insistira se na mesu, naročito živinskom ali i masnijoj, “prošaranoj” govedini, ribi, a posebno lososu, kao i jajima i mliječnim proizvodima.

717893-meso-zaledjeno-meso-ls

Koliko se kilograma gubi?

Tokom trajanja ove dijete u početku može se izgubiti nekoliko kilograma samo ako se pridržavate pravila, što je veoma dobar pomak u odnosu na sam početak kada se ništa nije dešavalo. Ali opet mnogo zavisi i do koje željene težine želite da stignete.

Istraživanja pokazuju da se može smanjiti od 3 do 5 kilograma nedeljno, što je u prosjeku između 10 i 15 kilograma za mjesec dana. Ali opet, to je možda u idealnom slučaju.

Realnije i zdravije je da se kilaža smanjuje postepeno, a to je za mjesec dana negdje 5-6 kilograma. Nije zdravo ni da se mnogo mršavi, a svakako postoje granice kojima je određeno kolika je kilaža normalna u odnosu na visinu i na prethodnu telesnu težinu.

Ali, mesna dijeta je u ovom slučaju svakako dobar način da se skine koje kilo više.

Na internetu se mogu pronaći tvrdnje kako se mesnom dijetom može skinuti oko 10 kilograma nedeljno i čak oko 20 kilograma za mjesec dana. Ali….. Te brojke bi možda bile približne kada se radi o slučajevima gojaznih osoba, kada imaju mnogo više od 100 kilograma.

Međutim, u normalnim okolnostima i kada postoji želja da se skine nekoliko viška kilograma ove brojke nisu realne i veoma je teško izvodljivo. Pored toga, nije ni zdravo za tako kratko vreme izgubiti toliko puno kilograma.

Ukoliko se dijeta započne sa mnogo više kilograma nego što je to normalno, može se očekivati veći gubitak, ali najviše do 15 kg mjesečno. To je u prosjeku oko 3-4 kg nedeljno. U tom slučaju mesna dijeta treba da traje barem tri mjeseca, umjesto mjesec dana.

(Stil.kurir.rs)