NAJBOLJI NAPITAK ZA BOLOVE U RUKAMA, KUKU ILI ZGLOBOVIMA: Ako se mučite sa artritisom, ovo je čaj za vas

Nije svaki čaj za sve bolesti. Ako vas muči artritis, najbolje je da pijete zeleni čaj. Milioni ljudi na svijetu pati od artrisa, bolnog oboljenja zglobova za koje još nema lijeka koji bi doveo do potpunog izlječenja. Međutim, terapija može da olakša simptome i uspori širenje bolesti. Dodatno, ishrana može da doprinese smirenju ali i da rasplamsa upalu. Zato treba birati hranu koja djeluje antiinflamatorno – orašaste plodove, maslinovo ulje, ribu sa dosta masti. I jedan vrlo jeftin napitak može da pomogne. Riječ je o zelenom čaju, punom polifenola koji djeluju kao antioksidanti i umiruju upale.

Zbog toga je zeleni čaj dobar ne samo za zglobove, već i za čišćenje kože sklone upalama, kao i za druge zapaljenske procese.Uz to, važno je i održavati umjerenu tjelesnu težinu da bi zglobovi trpeli što manje opterećenje.Zašto je ovaj napitak tako djelotvoran? Zeleni čaj je odlična dopuna dijetama, a njegovi efekti se vide u minimalnom roku. On sadrži katehine, prirodne sastojke koji utiču na sagorijevanje masnoće. Takođe, velika količina materije EGCG (epigalokatehin galat) direktno utiče na ubrzavanje metabolizma.

Ako želite da smršate, najbolje je da pijete vruć zeleni čaj uz par kapi limuna.Vitamin C podstiče sagorijevanje masnoća, a limun je jedan od njegovih najboljih izvora. Jedna američka studija je pokazala da, ukoliko unosite odgovarajuću količinu vitamina C, pomažete organizmu da tokom vježbanja sagori 30 odsto masnoća više! Polifenoli iz limuna ponašaju se kao antioksidansi i doprinose stimulisanju jetre da sagorijeva masnoće. Osim toga, limun je pun pektina, vlakana koja daju osjećaj sitosti.Na gubitak kilograma utiču i med i cimet. Kada se koriste zajedno, med i cimet ubrzavaju metabolizam i smanjuju osjećaj gladi. I imajte na umu da nikad ne pretjerujete: zeleni čaj se pije samo dva puta dnevno.

stil.kurir.rs