NEKOLIKO PRIRODNIH NAČINA DA PROČISTITE PLUĆA

Čišćenje pluća se posebno preporučuje ljudima koji žive u većim gradovima zbog zagađenosti vazduha, a naročito pušačima koji svakodnevno putem cigareta u svoja pluća unose mnogobrojne toksine i katran.

Redovnom upotrebom sljedećih namirnica ne samo da ćete pročistiti pluća, nego ćete smanjiti rizik od pojave raka i infekcija, povećati kapacitet pluća i generalno popraviti stanje vašeg respiratornog sistema.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica je puna beta-kriptoksantina koji je odličan u borbi protiv karcinoma pluća. Takođe, kukuruz šećerac predstavlja snažan antioksidans.

Luk

Bijeli, mladi, crveni – sve vrste luka imaju jako antikancerogeno dejstvo na naš organizam. Bijeli luk posebno utiče na sprečavanje infekcija i upala. Takođe, istraživanja su dokazala da osobe koje boluju od karcinoma, redovnom konzumacijom ovog povrća, sprečavaju nastanak novih i dalji rast starih ćelija tumora.

Đumbir

Đumbir možete koristiti kao začin ili piti čaj od njega. Ova biljka olakšava disanje i pospješuje izbacivanje toksina i katrana iz pluća.

Narandža

Ova izuzetna voćka sadrži veliki broj vitamina (A, B, C i E), minerale, biljna vlakna i, između ostalog, i beta-kriptoksantin. Ona je snažan borac u borbi protiv karcinoma i odličan antioksidans.

Kopriva

Kopriva sadrži mnogobrojne vitamine i minerale, kao i određene kiseline koje u kombinaciji formiraju snažan antioksidans. Idealna je za detoksikaciju organizma i odličan je čuvar pluća.

Selen

Selen takođe predstavlja snažan antioksidans. Odličan je u borbi protiv slobodnih radikala. Selen treba svakodnevno konzumirati kroz hranu, a najviše ga ima u jagnjetini, ribi, jajima, orašastim plodovima i raznim žitaricama.

Čaj od borovih iglica

Čaj od borovih iglica je idealan za jačanje imuniteta, čisti vaše bronhije i odličan je kod infekcije grla i usta. Priprema ovog čaja je jednostavna. Uzmite vrh grančice s dvadesetak iglica, operite ga i kuhajte u pola litre vode, dok ne proključa. Ostavite čaj da odstoji pola sata, procijedite ga i pijte dvije šolje dnevno zaslađene sa medom.

Izvor: minimagazin.info