NEVJEROVATNO OTKRIĆE KOJE FARMACEUTI STROGO KRIJU: Za samo 16 sati ova biljka u kombinaciji sa željezom doslovno “izbriše” najopasnije ćelije…

Nevjerojatno otkriće u borbi protiv ove opake bolesti…

Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje opasnih stanica ili ćelija grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” opasne ćelije gotovo u potpunosti za 16 sati!

Lijek za ovu bolest postoji, ne samo jedan nego postoji cijeli niz biljnih lijekova koji uspješno liječe opasne ćelije.

No, ova biljka, slatki pelin, zapravo je nevjerojatno otkriće u borbi protiv ove smrtonosne bolesti.

Iako je istraživanje tu, pred nama, čisto sumnjamo da će farmaceutska industrija ikada prihvatiti da jedna biljka može ono što tisuće njihovih sintetičkih lijekova nikada neće moći.

Dakle, prema nedavnim istraživanjima koja su objavljena u “Life Science”, artemisinin – derivat biljke Sweet wormwood (Artemisia Annua L., doslovan prijevod s engleskog – slatki pelin), a koji je korišten u kineskoj medicini – može ubiti 98 posto opasnih stanica grudi za manje od 16 sati.

Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje opasne stanice, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” ove ćelije gotovo u potpunosti.

Štoviše, na normalne i zdrave stanice grudi nije gotovo uopće bilo utjecaja u ovom istraživanju što je, za razliku od kemoterapije, revolucionarno jer kemoterapija osim što ubija loše stanice, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.

Artemisinin je u prošlosti bio korišten kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv opasnih ćelija.

Kada je subjektima u objavljenoj studiji dodano i željezo, koje se često nakuplja u tkivu grudi, ali naročito u stanicama zaraženim opasnim ćelijama, artemisinin je selektivno napadao “loše” stanice, dok “dobre” stanice nije dirao.

“Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga opasnih stanica grudi i predstavlja kritični transkripcijski put kojim artemisinin kontrolira rast reproduktivnih opasnih stanica”, kažu u zaključku istraživanja laboratorija Sveučilišta u Kaliforniji.

Željezo se skuplja u kancerogenim stanicama sa posebnim receptorima koje im pomažu u dijeljenju stanica (zvanim “transferrin” receptori).

Normalne stanice vjerojatno imaju ove receptore, ali kancerogene stanice ih imaju u većim količinama, i prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom željeza i artemisinina.

Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisutnosti željeza. Taj ekstrakt je u Kini korišten tisućama godina protiv malarije.

Parazit malarije ne može živjeti u prisutnosti artemisinina jer je pun željeza.