POZNATA GLUMICA OTKRILA RECEPT: “EVO KAKO SAM IZLIJEČILA DISKUS HERNIJU I ŠTITNU”

Zdravstveni bilten Amine Begović koja je pobijedila diskus herniju i podivljalu štitnu žlijezdu: Medu i kantarionu zahvaljujem za zdravlje i vitalnost.

Medno – biljni preparat, kojeg “gospođa Ceger” koristi već godinama je jako jeftin i lagan za napraviti. Treba ga imati svako domaćinstvo.

Nebitno da li imate problema sa kožom, opekotinama, borama, diskus hernijom, stomačnim tegobama. Svaka bolest bude izvučena na površinu i odstranjena – tvrdi glumica Amina Begović.

Još za vrijeme studentskih dana, dok je studirala glumu u klasi kod Emira Kusturice, Amina Begović, sve upečatljivije ime bh. glumačke scene, (gospođa Ceger iz “Vize za budućnost”), na času jahanja pala je sa konja i zaradila diskus herniju. Rečeno joj je da lijeka nema.

I liječnici, ali i običan narod, tvrdili su da ću cijelog života imati zdravstvenih problema. Nisu zaboravili naglasiti baš tu činjenicu da lijeka nema.

Pa, možda ga zvanična medicina nema, ali ja sam skupom komplementarnih metoda svoj život i zdravlje dovela do savršenstva.

Šetnja, joga, med i kantarionovo ulje koje sama spremam, ne samo da su me riješili bolova, već su „nadohranili“ oštećenu hrskavicu.

Aminin medno – biljni preparat nije neko “mudro slovo”; ne zahtijeva previše vremena, posebnu recepturu, niti uvjete. Dosta je jednostavan.

Nema tu neke filozofije, jednostavno, kupim travu kantarion kod uličnih prodavača. Mogu je i sama nabrati, ali, sevap je nek’ i oni nešto zarade.

Kad se trava osuši i poprimi finu crvenkastu boju, onda se kiseli u tegli sa maslinovim uljem 40 dana, na sunčanom mjestu po mogućnosti. Nakon toga se procijedi i koristi.

A pomiješano sa medom, ovo ulje je odlično za detoksikaciju cjelokupnog organizma. Ja uzimam uglavnom bagremov med, malo ga zagrijem da se počne pretvarati iz gustog u tečno stanje i onda ga sipam u već gotovo kantarionovo ulje.

Smjesa se dobro izmiješa i spremna je za upotrebu. Samo maslinovo ulje je zdravo, kao i kantarion; a dobijeni ekstrakt, kada dakle jačina maslinovog ulja izvuče iz kantariona za tih 40 dana sva ljekovita svojstva uz dodatak meda – je nešto veličanstveno, kako u zdravlju tako i u kozmetici.

Ovaj domaći pripravak, pored vraćanja imuniteta i poboljšanja cirkulacije, otklanja umor, nesanicu, želučane probleme, te stomačne tegobe. U njegovu djelotvornost Amina se uvjerila bezbroj puta.

Ovu recepturu njegujem godinama. Njoj dugujem za zdravlje i vitalnost.

Već godinama ne posjećujem liječnike, nemam potrebu. Recimo, nakon pozorišne teške šminke, bolji melem mi ne treba za odmorno i svježe lice.

Bitno je samo da se namjerite na pravi i kvalitetan med kao i maslinovo ulje, a najbolje je djevičansko – kaže za Aura.ba Amina.

U svakom slučaju, ovo je jako jeftin i lagan za napraviti proizvod kojeg svako domaćinstvo treba da ima; nebitno da li imate problema sa kožom, opekotinama, borama, diskus hernijom, stomačnim odnosno želučanim problemima – svaka bolest bude izvučena na površinu i odstranjena – poručuje naša sagovornica.

Suncokretovim uljem i medom “smirila” podivljalu štitnu žlijezdu

Prije nekoliko godina, radeći jednu predstavu u Mostaru, zinula sam da nešto kažem na sceni… Ali, sam u trenutku zanijemila, na sceni sam ostala stajati otvorenih usta.

Zijevala sam kao peš, ali glasa nije bilo. Mislila sam da sam promukla ili da je nešto prolaznog karaktera. Međutim, liječnici su ustanovili da je štitna žlijezda otekla i blokirala mogućnost govora.

Ništa što su mi preporučili nije pomagalo. Kako sam uvijek gajila ljubav i poštovanje prema alternativnoj medicini, svim snagama sam se bacila na traženje adekvatnog lijeka.

Pronašla sam ga u suncokretovom ulju. O toj metodi, koja je još nepoznata ovdje, ali ni u svijetu previše, pisao je magazin Aura. Već sad se može i na internetu naći više informacija o tome.

Uzela sam najobičnije suncokretovo ulje i jednom dnevno ga grgutala, provlačeći ga kroz usta. Tako ulje treba mućkati i provlačiti između zuba nekih 15 minuta i ni slučajno se ne smije progutati.

Svojim očima možete vidjeti kako se iz vas izvlače toksini, ulje pobijeli i tako je štetno da se ne smije ni u umivaonik ispljunuti. Najbolje je u wc šolju i pustiti par puta vodu!

Tom metodom sam sredila štitnu žlijezdu; glas se vratio, otekline nestale. Naravno, paralelno sa grgljanjem suncokretovog ulja, vrat sam mazala kantarionovim uljem, a dva puta dnevno sam pila pomiješan med i ulje od kantariona.

I liječnici su ostali začuđeni mojim brzim oporavkom. Čak sam normalizirala i trigliceride, koji su bili tri puta veći od dozvoljenih. Zaista, nema ništa bolje ni zdravije od prirode.

Najbolja zaštita od sunca

Većina ljudi na moru pogrešno štite kožu tako što na suho tijelo stavljaju maslinovo ili kantarionovo ulje. Jedina sigurna zaštita je namazati se kad si mokar, dakle, pokvasiti se u vodi, a onda tijelo premazati uljem.

Ne samo da ćete tako pocrniti apsolutno ravnomjerno, već nema šanse da izgorite i zadobijete opekotine.

Odgovorno tvrdim da ništa bolje ne štiti kožu od kantarionovog i maslinovog ulja. Možete namazati i kosu i lice i ostatak tijela…

Izvor: Aura.ba