RADI SE O VRLO MOĆNOJ BILJCI: Spašava srce, liječi urinarne infekcije, smiruje psihu i mnoge druge tegobe…

Spašava srce, liječi urinarne infekcije, smiruje psihu i mnoge druge tegobe…

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi disajne puteve. Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, riješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod mučnine i umora:

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Tjera sluz iz pluća:

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa:

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu:

Stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Za pravilan rad srca:

Organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tijela.

Liječi upalu zgloba:

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Kod urinarnih infekcija:

Pomiješajte prah od lovora sa mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema.

Izvor: net