Recept za regulaciju stolice i ozdravljenje probavnog trakta,zaista pomaze ..

Predstavljamo vam prirodni lijek za ozdravljenje probavnog trakta koji prije svega riješava probleme probave, tvrde i neredovne stolice te zatvora. Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čovjeka.

Gotovo uvijek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene teškoće koje mogu rezlutirati najtežim oboljenjima.

Riješenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg Dr Neil O. Painter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja riješava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili vještačkog lijeka.

Riješenje problema odnosno metoda dr Paintera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan.

Dobro ste pročitali potrebno je samo redovno svaki dan uzeti po nekoliko kašika pšeničnih mekinja i nakon 7-14 dana redovne upotrebe većina ljudi u potpunosti će povratiti 1-2 redovne i mekane stolice na dan.

Ekperimentima je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se starta sa dvije velike kašike mekinja tri puta na dan.

Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne djeluje povećajte na 3 kašike odnosno zadržite istu mjeru ako se rezultati pokažu kao adekvatni.

Mekinje je teško konzumirati same, jer su suhe, pa ih možete staviti u mlijeko, supu, jogurt, vodu, dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnog mekinja.

Mekinje trebaju biti neprerađene a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste budu pozitivni. Tvrda i neredovna stolica najviše je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna.

Dr Painter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću mjeru ekperimentišuči u rasponu od 1-4 velike supene kašike tri puta na dan.

Potrebno je svakih 7 dana mjenjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne mjeru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim.

Nakon regulacije problema pacijenti nastavljaju koristiti mekinje u ishrani po potrebi. Neredovna i tvrda stolica vrlo je učestali problem kod mnogih ljudi, kako u svijetu tako i u našim krajevima.

Zapratite nas i podjelite!