Smanjite apetit: Ako popijte uveče ovaj čaj, nećete osećati glad!

Ako ovaj čaj popijete uveče, zaspaćete sa osećajem sitosti, čak i ako ništa niste večerali. Sa pravom se ovaj čaj naziva darom za sve ljubitelje zdrave hrane

Svi sastojci ovog čaja su prirodni, a glavna karakteristika mu je ta što smanjuje apetit.

Potrebno je:

Pola litre vode

1 kašika rendanog đumbira

2 lista lovora

pola kašičice semena kima

pola kašičice cimeta

Pomešajte sve sastojke, osim cimeta, pa kuvajte oko pola sata. Sklonite sa ringle, dodajte cimet i ostavite 5 minuta da se prohladi. Procedite i pijte.

Preporuke:

Skuvajte litar čaja ili više, odjednom, a zatim ga zagrejte u mikrotalasnoja kada hoćete da ga konzumirajte.

Ukus čaja zavisi od količine sastojaka koje dodajete. Cimet daje aromu čaju i ukoliko volite ovaj ukus, slobodno dodajte više cimeta.

Lovorov list pažljivo dodajite, jer ukoliko preterate, čaj može biti suviše jak.

Vodite računa o sebi i budite zdravi!

Za svoje 84 godine, nikad nije išla kod lekara: Baba Vangin spisak 86 bolesti koje se mogu izlečiti biljkama!

Duboko je verovala kako je najvažniji balans u telu koji moramo postići sami i sa onim što nam je dato od zemlje

“Sve što je potrebno za izlečenje je oko nas, u zavičaju, priroda nam je sve dala”, govorila je čuvena proročica Baba Vanga. Isceliteljka nije bila protiv doktora i standardne medicine, osim u sopstvenom slučaju.

Duboko je verovala kako je najvažniji balans u telu koji moramo postići sami i sa onim što nam je dato od zemlje, pa tako i da za svaku bolest postoji biljka.

Ovo je njena abeceda bolesti i prirodnih lekova:

A

Akne: Pre spavanja nanesite na lice oblogu – pamučnu krpu ili gazu koju ste prethodno namočili u vodu u kojoj se kuvala sapunjača, melisa i zova.

Albumin (povećanje): Jednu kašičicu osušene kore breze (tanka i prozirna kora koja se ljušti u proleće), prokuvajte u 2 šoljice vode, oko 5 minuta. Procedite i pijte uveče po 100 ml, tri dana zaredom.

Alergija: Kašičicu suvog pelina namočite u maloj šoljici hladne vode preko noći, ujutro procedite i pijte tri puta dnevno posle jela, tako što kašiku te vode pomešate s malo meda. Za sprečavanje alergije: pijte po jednu čašicu pelinovog vina na dan tokom proleća.

Anemija: Sameljite 100 grama osušenih plodova sleza. Pola kašičice tog praška umešajte u čašu svežeg ovčjeg mleka i pijte jednom dnevno. Za lepši ukus možete dodati malo meda.

Artritis (recept 1): U većoj količini vode prokuvajte 10 korena ciklame. Tu mešavinu sipajte u kadu i kad se ohladi do podnošljive temperature, uđite u kadu. Voda bi trebalo da pokrije celo telo. Ležite u kadi dok se ne ohladi. Postupak bi trebalo ponoviti 10 puta, s tim da istu čajnu mešavinu možete upotrebljavati dva puta (podgrejanu).

Artritis (bolovi u ručnim zglobovima): Prokuvajte slatku paprat i pustite da se ohladi dok nije mlaka, pa potpite ruke u tu vodu. Ponavljajte svako veče tokom 10 dana.

Artritis (reumatični): Prokuvajte listove ruja pa od njih napravite smesu za obloge. Držite na bolnim mestima 20-ak minuta. Ponavljajte nedelju dana.

Smanjite apetit: Ako popijte uveče ovaj čaj, umesto večere, nećete osećati glad! (RECEPT)