SMUTI OD BOROVNICA PO UKUSU JELENE ĐOKOVIĆ: Pun je vitamina C, a čisti jetru kao “metla” za otrove

Ovaj kašasti sok čisti jetru i cijeli organizam od otrova, a recept je osmislio “čarobnjak” zdrave hrane kojeg prati i Jelena Đoković.

ishrana Novaka Đokovića je jedna od glavnih tema kad god se povede razgovor o njegovim uspjesima. On je više puta govorio o tome koliko mu je pomoglo što je izbacio iz ishrane gluten i uveo mnogo više voća i povrća.

On i Jelena počinju dan mlakom vodom sa malo limunovog soka, a prvi obrok im je najčešće neki smuti. U ove kašaste sokove možete dodati različite zdrave namirnice – od sjemenki ili njihovih klica koje možete i sami da napravite, pa do ljekovitih začina kao što su kurkuma ili đumbir.

Mnoge recepte možete naći na Instagramu čuvenog Entonija Vilijama koji je poznat i pod nadimkom Medical Medium (medicinski medijum). Prati ga i Jelena Đoković, a i sam Novak je hvalio njegov sok od celera.

Recept za smuti od divljih borovnica je veoma jednostavan, a uz dvije šolje ovog voća potrebna vam je i jedna banana i šolja vode. Uz to, po želji možete da probate i čuveno “zmajevo voće” ili pitaju – plod kaktusa kojeg smatraju super-hranom.

Kod nas se može naći u bolje opremljenim marketima, a u prodavnicama svježe hrane se kupuje sušena. Dodajte polovinu u već pripremljeno voće.

Sve sastojke izmiksajte i pijte svježe, a po želji možete dodati i neku od algi koje voli Novak Đoković – prah spiruline je nešto bez čega on ne provodi nijedan jedini dan! prenosi novi