Svekrvi sam dala tajni recept i RIJEŠILA SE STARAČKIH PJEGA ZA PAR SEDMICA: Ovako se pravi smjesa koja briše SMEĐE MRLJE SA LIJECA I TIJELA

Staračke pjege po rukama i licu najčešće se javljaju u zrelom dobu, iza pedesete godine života.

Staračke pjege najčešće se javljaju na rukama, nogama i ramenima, a ukoliko vam smetaju, postoji vrlo jednostavan način da ih se riješite, piše Srbija Danas.

Ove neželjene hiperpigmentacije, ponekad ne zaobilaze ni mlađe osobe, naročito ako su više izložene suncu. U velikoj mjeri za njihov nastanak doprinose i hormonske promjene, ali i naslijeđe. Smeđe fleke na koži estetski ne izgledaju lijepo, ali na svu sreću nisu štetne niti su na bilo koji način opasne. Preteranih razloga za brigu nema, ali opet mnogima smetaju i žele ih ukloniti.

Zvanična i alternativna medicina nude nam rješenja u vidu brojnih procedura i preparata, ali rezultati neće stići preko noći.

U pitanju je tradicionalni recept za uklanjanje staračkih pjega u čiju su se djelotvornost uvjerile generacije žena. Naime, sok od luka se tradicionalno koristi za ožiljke na koži, jer antioksidansi iz luka umanjuju štetu na koži i pružaju joj zaštitu. S druge strane, alfa hidroksi kiseline iz jabukovog sirćeta pružaju prirodan piling i uklanjaju sloj mrtvih ćelija.

Med i jogurt brišu hiperpigmentacije

Ova kombinacija vrlo uspješno eliminiše smeđe mrlje na licu, evo kako se pravi smjesa:Pomiješajte jednake dijelove meda i jogurta, nanesite ih na staračke pjege, ostavite dvadesetak minuta, pa zatim isperite.

Limunov sok je super efikasan

Blaga kiselina ovog citrusa uklanja odumrle ćelije i aktivira stvaranje mladog, novog tkiva.Nakapajte svjež limunov sok direktno na fleke po koži bar dvaput dnevno. Ponavljajte postupak sve dok ne dobijete željene rezultate.

Izvor: Novi.ba