Ubica šlajma i tjeskobe u grudima: Smjesa od TRI sastojka liječi vaša PLUĆA i disajne puteve

Umjesto što koristite sve te lijekove, mnogo bolje bi bilo kada pripremite sebi neke od prirodnih lijekova sa kojima ćete moći da djelujete

Svako je nekada imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je jako neugodan, a odim toga i sprječava nas da obavljamo neke poslove. U takvim slučajevima tražimo bilo rješenje koje bi nam moglo pomoći da se riješimo tog kašlja.

Uglavnom smo do sada uzimali neke lekove sa kojima smo mislili da se rešimo kašlje, ali oni nemaju baš neki poseban lijek i olakšavaju tegobe samo na neko vrijeme. Umjesto što koristite sve te lijekove, mnogo bolje bi bilo kada pripremite sebi neke od prirodnih lekova sa kojima ćete moći da djelujete, odnosno da pomognete svom organizmu i riješite se kašlja.

Obloge od meda pokazale su se fantastičnim i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod dece! Sada ćemo vam otkriti i recept kako da ih pripremite!

Potrebni sastojci:

domaći med
maslinovo ulje
brašno

Otprilike, ide isti omjer svih sastojaka zavisno od kličine smese koju želite da napravite. Slobodnom procjenom, prilikom pripreme smjese, sami odredite količinu sastojaka.

Priprema:

Prvo treba da pomiješate malo brašna i maslinovog ulja i dobro umešate, a onda dodate i med. Smjesu se dobro izmešaju kako biste dobili jednaku smesu, te je onda stavite na salvetu. Preko postavite gazu.

Primena:

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte sa lepljivim trakom kako se ne bi pomicala, tako da može sve vrijeme da djeluje. Ako ovo stavite djeci, onda treba da tri sata pre nego oni krenu na spavanje. Nikada se nije pojavila niti jedna neželjena reakcija, tako da svako smije ovaj lijek koristiti!

Izvor: Novi.ba