ŽENE SE ZAKLINJU U NJENU LJEKOVITOST: Lijek je za sve ženske bolesti i potiče plodnost kod žena…

Žene se zaklinju u ljekovitost ove biljke…

Na nekoliko foruma posvećenih ženama pronašli smo koliko se piše o ljekovitosti ove biljke. Ova, vrlo rasprostranjena biljka ima nekoliko desetaka imena, a poznata je i kao divlji bosiljak, marulja, očajnica, gorska metvica i slično. Službeno ime ove biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare. Divlji bosiljak se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi. Uglavnom se koristi za liječenje plućnih bolesti ali i kod ženskih bolesti i problema. Od ove biljke se priprema čaj, a narodni recept govori kako je ovo biljka koja će pomoći povećati plodnost kod žena. Može narasti do 60 centimetara u visinu, zeljasta je biljka i ima bijele cvjetove bez peteljki. Cvate od jula do septembra, a najviše je rasprostranjena u području srednje i sjeverne Europe. Sadrži flavonoide, tanine i eterično ulje. Bere se u vrijeme kada cvate, a ako je namjera da se koristi u ljekovite svrhe, skuplja se cijela biljka. Mnoge žene zaklinju se u ljekovitost ove biljke koja pomaže protiv sterilnosti. Osim za razne tegobe koristi se za čišćenje organizma od toksina ali i jačanje imuniteta.

Divlji Bosiljak,
Divlji Bosiljak,

Ovo su glavne boljke za koje se može koristiti divlji bosiljak:

– čišćenje jetre i žuči

– upale grla i plućne bolesti

– iskašljavanje

– toniziranje i čišćenje bubrega i mjehura

– jačanje cijelog organizma

– bolesti kože

– ženskih problema i plodnosti

Divlji Bosiljak,
Divlji Bosiljak,

ZA POTICANJE PLODNOSTI:

Od svih ljekovitih svojstava divlji bosiljak je najpoznatiji po tome što se koristi za liječenje ženskih bolesti te potiče plodnost kod žena. Ova biljka može se koristiti za izradu čaja koji se po narodnom vjerovanju treba biti tri puta u danu kako bi se pomoglo da žena zatrudni. To je jedan od razloga zašto se ova biljka naziva i očajnicom. Ona prije svega pomaže uspostavljanje pravilnog menstrualnog ciklusa te regulira rad spolnih žlijezda i proizvodnju spolnih hormona.

Divlji Bosiljak,
Divlji Bosiljak,

RECEPT:

Evo kako možete pripremiti čaj za plodnost:

– jednu kašiku macine trave prelijte sa 2,5 dcl hladne vode

– ostavite da proključa na vatri

– kada proključa poklopite je i ostavite da stoji barem sat vremena

– nakon toga je procijedite

– dnevno pijte do četiri doze

Ovaj čaj ne bi smjele piti za vrijeme menstruacije, niti ako imate nekih drugih problema i oboljenja. Ako želite povećati plodnost pijte ga u ovim dozama oko mjesec dana pa nakon toga uzmite kratku pauzu. Kako bi za sigurno došli do prestanka sterilnosti, pijte ga oko tri mjeseca. Nakon toga obavezno napravite dužu pauzu, barem od tri mjeseca jer bi u suprotnom moglo doći do hipertenzije. Kada dođe do trudnoće, prestanite piti ovaj čaj.

Izvor: magazin