“ZLATNI” LIJEK ZA ŽENE: Učinkovit i provjeren recept za liječenje bolesti maternice i jajnika…

Jako učinkovit recept za pomenutu svrhu…

Ovo je poznati narodni recept za spomenutu svrhu. Sastoji se u kombiniranju nevena stolisnika u jednakom dijelu.

Ovo je mjera za 1 dan:

RECEPT:

Sastojci:

– 6 kašika mješavine (neven i stolisnik u jednakom omjeru) na 2,5l vode

– 3 kašike švedske grančice

Stolisnik,
Stolisnik,

Priprema:

Priprema se kao i svaki čaj. U 2.5l prokuhale vode doda se 6 kašika nevena i stolisnika u jednakim omjerima te 3 kašike švedske grančice. Poklopite posudu te sačekate od 10min do 20min da odstoji.

Neven,
Neven,

Primjena:

Čaj se pije o toku dana u količini od 2,5 l. Možete ga praviti 2-3 puta na dan (u manjim omjerima) tako da uvijek imate svježe pripremljen čaj. Najbolje je piti po malo i u gutljajima ali da se u toku jednog dana popije 2.5l čaja.

Dobrobiti:

Neven se smatra prirodnim ljekovitim sredstvom protiv mnogih bolesti. Čak i kada operacije (neke bolesti) više nije moguća preporučuje se pijenje čaja od nevena kroz dulje vrijeme. Stolisnik najbolja biljka za trbuh svake žene. Upotrebljava se za sve tegobe maternice, jajnika. Bilo da se radi o upalama, cistama, problemima vezanih uz menstruaciju, klimaks… Stolisnik ima jako djelovanje i liječi teške i dugogodišnje bolesti ginekološkog dijela. U teškim oboljenjima je preporuka da se stolisnikov čaj pije koliko je god moguće podnijeti.

Svedska grancica,
Svedska grancica,

Obje biljke izuzetno dobro čiste krv i liječe upale! Švedska grenčica se smatra sredstvom protiv suzbijanja težih bolesti i koristi se bez izuzetaka, kod svih oboljenja! Kombinacija ove dvije biljke čini idealnu kombinaciju za liječenje oboljenja jajnika i maternice. Bilo da se radi o cistama (dobroćudnim ili zloćudnim), upalama, pa čak i u poodmaklom stadiju bolesti ovaj čaj se ipak preporučuje. Kako su ginekološki organi povezani s dojkama, pijenje čaja liječi i dojke, odnosno, smatra se sredstvom za suzbijanje bolesti dojki. U tom se slučaju u ovu čajnu mješavinu dodaje i kopriva.

Izvor: zdravljeirecepti