ZLATNI NAPITAK OD KURKUME: Uklanja toksine, poboljšava ten i potiče dugovječnost…

Uklanja toksine, poboljšava ten i potiče dugovječnost…

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji također pomaže u produljenju mladosti, normalizira cijeli probavni sustav, ima blagotvoran učinak na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i potiče dugovječnost. Vrlo je učinkovit kod artritisa i artroze, jer s konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava pokretljivost zglobova. Moram naglasiti da je vrlo popularan kod liječnika ruske alternativne medicine.

Recept za prirodni napitak od kurkume:

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

– 40g kurkume u prahu

– 100-150ml vode

Priprema:

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina pregusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

– 250ml mlijeka

– 2 žlice (40 ml) sirovog (nerafiniranog) bademovog ulja (po želji)

– med po ukusu

Priprema:

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po zelji). Maknite s vatre i ulijte u šalicu. Dodajte 1 žlicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu. Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U smrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u hladnjaku.

Primjena:

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko (čaj) po 1 kašikicu, zajedno s medom i biljnim uljem (po zelji). “Zlatno mlijeko” preporučuje se piti natašte, poželjno ujutro i pred spavanje. “Zlatno mlijeko” se pije 40 dana. Tečaj liječenja – dva puta godisnje, po 40 dana.

Pažnja:

Oni koji imaju probleme sa žučnom vrećicom – bolje ne riskirati, jer kurkuma ima diuretički učinak.

Izvor: net