MJEŠAVINA ZA ČIŠĆENJE SRČANIH BLOKADA: Evo od čega i kako se pravi

Mešavina limuna sa belim lukom – verovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome.

Ove dve namirnice su verovatno jedne od najzdravijih namirnica na svetu. Limun i beli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom telu.

Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga.

Postoje neki lekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili prirodna rešenja umesto toga.

Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primer, konzumiranje više belog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Mešavina limuna sa belim lukom: savršena za čišćenje srčanih blokada

Metoda 1

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna
– 1 šolja soka od đumbira
– 1 šolja soka belog luka
– 1 šolja jabukovog sirćeta

Uputstva:

Prvo, morate pomeštati sve gore navedene sastojke i kuvati ih pola sata. Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mešavinu da se ohladi. Kada se ohladi, treba umešate 3 šolje prirodnog meda. Trebalo bi da ovu mešavinu premestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Kako se koristi:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smese, svakoj jutra, pre doručka.

Metod 2

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isečenih na male komade
– 30 čenova belog luka, iseckanih na komadiće

Uputstva:

Stavite sve sastojke u blender, dodajte odgovarajuću količinu vode, i izblendirajte. Zatim sipajte smesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuvajte do ključanja i ostavite da se kuva još 5 minuta.

Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se hladi, procedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Kako se koristi:

Treba da pijete 50 ml dnevno 3 nedelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50 ml svaki dan 3 nedelje. Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 meseci.

Metoda 3

Evo šta treba da uradite – prvo treba da stavite 3 limuna i 15 čenova belog luka u blender. Onda bi trebalo da dolijete vode i izmešate.

Napomena:

Ako želite, možete dodati malo šećera radi ukusa. Sipati smesu u metalnu šerpu. Zatim treba da ponovite isti proces sa ostala 3 limučna i 15 čenova belog luka. Kada ste završili sa drugom smesom, trebalo bi da dodate litar vode u blender i sipate ovu vodu u šerpu.

Zatim stavite šerpu na šporet i ostavite da proključa. Kada počne da ključa, smanjite na umerenu vatru i kuvajte 5 minuta. Kada je gotovo, procedite smesu i sipajte u drugu posudu. Sada, kada je sva tečnost u posudi, ostavite je da se ohladi.

Kada se smesa ohladi, koristite cediljku i levak da je sipate u staklene boce. Možda će biti potrebno neko vreme da mešavina prođe kroz cediljku. Dobićete otprilike oko 3 do 4 litra ovog leka. Potrebno je da flaše čuvate u frižideru.

Zapamtite:

Nemojte koristiti plastične boce. Plastične boce sa toplom ili vrućom tečnošću u njima mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Plastične čestice iz boce ulaze u tečnost. Savetujemo vam da koristite samo staklene flaše.

Kako se koristi:

Prvo, treba da pijete 1 šolju ovog leka, svaki dan 3 nedelje. Zatim treba da napravite nedelju dana pauze. Posle 1 nedelje pauze, treba da pijete 1 šolju svaki dan još 3 nedelje.

Ovaj metod je izuzetno moćan, tako da preporučujemo da ga radite samo jednom godišnje, ili kad god želite, ako mislite da je prošlo dovoljno vremena između tretmana.

Možete da zagrejete tečnost ako želite, ili čak i da dodate malo vode ili leda za osvežavajuće letnje piće. Ne brinite za miris belog luka, jer ga limun neutrališe.

I najbolja stvar u vezi ovog leka je da ga je veoma jednostavno i lako napraviti i neće vas koštati previše novca. Definitivno treba da probate neke od ovih domaćih lekova za čišćenje srčanih blokada. Nećete zažaliti.

Izvor: Webtribune.rs