NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Evo kako da ga sami napravite…

Evo kako da ga sami napravite…

Osnovna formula ovog moćnog tonika potiče iz srednjevjekovne Evrope, tj. iz doba kada su ljudi bolovali od brojnih bolesti. Ovaj tonik je zapravo antibiotik koji ubija gram pozitivne i gram negativne bakterije. On takođe posjeduje jako antivirusno i antifungalno dejstvo, povećava cirkulaciju krvi i protok limfe u svim dijelovima tijela. Ovaj lijek biljnog porijekla je najbolji izbor za borbu protiv kandide. Izliječio je mnoge ljude od virusnih, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih oboljenja i njegova moć se ne smije potcijeniti.

Recept za tonik:

Bilo bi dobro da nosite rukavice prilikom pripreme tonika zbog toga što ćete rukovati sa ljutim papričicama. Uzmite u obzir da je miris tonika jak i da momentalno stimuliše sinuse.

Sastojci:

– 670g ili 700ml organskog jabukovog sirćeta

– četvrtina šolje sitno sjeckanog bijelog luka

– četvrtina šolje sitno sjeckanog crnog luka

– 2 svježe papričice, najljuće koje možete da pronađete

– četvrtina šolje rendanog đumbira

– 2 kašike rendanog hrena

– 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komadića korena kurkume

Priprema:

Pomješajte sve sastojke osim sirćeta u činiju. Prenesite smješu u teglu. Sipajte jabukovog sirćeta do vrha. Oko 2/3 tegle treba da čine suvi sastojci, a ostalo sirće. Dobro zatvorite i protresite. Čuvajte teglu na hladnom i suvom mjestu dvije nedelje. Dobro je protresite nekoliko puta na dan. Nakon 14 dana, procijedite tečnost kroz cediljku, najbolje preko gaze. Ostatak suhe smješe možete iskoristiti pri kuhanju. Tonik je spreman za upotrebu. Ne morate da ga čuvate u frižideru.