NAPITAK KOJI ZAUSTAVLJA SUHI KAŠALJ: Pijte ga svakog dana, a važno je da poštujete samo jedno pravilo

Nije lako utvrditi uzrok kašlja, zato je bolje odmah konsuktovati ljekara.

Naš organizam uvijek nađe način da nam signalizira da nešto nije u redu, a kašalj ukazuje da nas muči prehlada, grip, alergije ili kovid. Kašalj je jedan od odbramenih mehanizama, a može biti produktivni i suhi. Kod suhog kašlja je važno da usta i nos budu vlažni, a praćen je bolom u grudima i u grlu, a kod produktivnog se izbacuje šlajm.

Takođe, trajanje kašlja je periodično i konstantno. Periodično je tipično za prehlade i bronhitis, a trajno ukazuje na ozbiljne bolesti.

Kašalj često može da otežava svakodnevno funkcionisanje, pa je zato preporučljivo da prvi isprobate prirodne lijekove.

Med sa đumbirom
Narendajte komad korijena đumbira. Pomešajte kašičicu soka sa kašikom meda.

Кorisno je ispirati nos slanom vodom. Voda sa solju će ukloniti virus iz nazofarinksa i grla. Režim pijenja je takođe važan: morate piti puno i često. Piće mora biti toplo. Кorisno je piti biljne čajeve, mleko sa medom. Ako je vazduh u prostoriji suh, to često izaziva bol u grlu i kašalj. Ako nije moguće postaviti ovlaživač, potrebno je da okačite mokre peškire na radijatore za grijanje. Da biste olakšali stanje, potrebno je da jastuk postavite visoko ispod glave i omogućite pristup svježem i vlažnom vazduhu.

djumbir-u-prahu

Kašalj se može javiti i kod starijih i kod mlađih a važno je da konzumiramo što više tople tečnosti jer smiriuje suhi kašalj ali i podstiče proces iskašljavanja svog nakupljenog sekreta.

Ako se javi suhi kašalj važno je da:
Unosimo vitamine,  i to naročito važni za odbranu od virusnih infekcija su vitamini D, C, A, kao i mineral cink. Pored vitamina važno je da unosimo izbalansiranu ishranom, a ukoliko ste već prehlađeni uzmite neki od suplemenata, kako biste brzo nadomjestili povećane potrebe za vitaminima.

Tekst: Lepa&Srećna