POJAVILA VAM SE BUBULJICA IZMEĐU OBRVA? Odmah reagujte, evo šta vam poručuje

Često se unutrašnji problemi sa organizmom ispoljavaju na koži lica.

Tako ljudi koji imaju probleme sa bubrezima, najčešće imaju tamne kolutove ispod očiju.

Osim toga, postojanje bubuljica na određenim dijelovima na licu mogu biti znak neke bolesti, pogotovo ako to traje duži vremenski period i simptomi se ne smanjuju.

Čelo – Probavni problemi

Jedite manje brzu hranu, smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite svježe krastavce u ishranu.

Između obrva – Jetra

Smanjite unos pića, masne hrane i mliječnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se javljaju i alergije na hranu, pa pazite na sastav onoga što jedete. Prazne i loše kalorije mogu da imaju štetan uticaj na raspoloženje, javlja Srbijadanas.

Oko očiju – Bubrezi

Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidrataciju. Pijte dovoljno vode.

Nos – Srce

Provjerite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj dio lica prirodno ima nešto šire pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja.

Uši – Bubrezi

Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i pića jer vode ka dehidrataciji.

Obrazi – Disajni putevi

Ovo je problematično područje za one koji konzumiraju cigarete, ali i za one koji su skloni alergijama. Izbacite mliječne proizvode, piće, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj rijetko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.

Oko usana – Hormoni

Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće da utičete na to, ipak možete da napravite razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom.

Po pravilu se ženske hormonalne akne javljaju tokom ovulacije.

Brada – Želudac

Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.

Vrat – Bakterijska infekcija

Bubuljice na ovom dijelu tijela mogu biti znak da se tijelo bori sa nekom bakterijskom infekcijom.