ZA LIJEČENJE REUME I ARTRITISA: Napravite oblog od đumbirove vode…

Od davnina đumbir se koristi za zagrijavanje tijela, kada netko ima prehladu ili gripu. Đumbir se jos koristi za liječenje kao učinkovito sredstvo protiv tromboze, reumatizma, išijasa, artritisa i sličnih stanja i njegove učinkovitost je jako dobra.

Možete koristiti đumbir na dva načina:

Prvi način korištenja đumbira jeste da napravite vodu od đumbira, uzmite pola žilice mljevenog đumbira i stavite u 150 ml kipuće vode. Ostavite da se ohladi i piti dva puta na dan tokom mjesec dana.

Ako želite da koristite đumbir kao oblog, onda vam preporučujemo da napravite obloge koje su odlične za liječenje reume i artritisa.

Sameljite oko 30-40 grama suhog đumbira ili oko 100-140 grama svježeg đumbira i staviti ga u platnenu vrećicu. Stavite vrećicu u lonac kipuće vode i ostavite oko 5 minuta. Kada primjenjujete oblog od đumbirove vode, voda bi trebala biti topla.

Natopite pamučnu krpu u vodi, iscijediti višak vode i primijeniti na zahvaćena područja. Još na to zmaotaje suhi ručnik da bi bilo toplo. Zamjenite oblog od đumbirove vode svakih 5-10 minuta a to radite najviše 3 puta.

Možete koristiti istu đumbirovu vodu za masažu bolnih područja, što će poboljšati cirkulaciju.

Oblozi od đumbirove vode pomažu kod reume, artritisa, bolova u leđima, menstrualne grčeve, zubobolja, ukočenost vrata, bubrežnih kamenaca boli i astme.

Izvor: zenstvena.com