ZA NEDELJU DANA 3 KG MANJE: Dodajte ovaj začin u toplu vodu i gledajte kako salo nestaje…

Samo jedan začin i čaša tople vode učiniće čudo za vašu figuru, a ujedno će poboljšati i zdravlje. U samo jednom napitku krije se prava riznica zdravlja.

Reč je o kurkumi, začinu zlata vrednog. Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, koji jelima daje odličnu aromu i boju, ona takođe prija i organizmu, na taj nacin što poseduje protivupalna, antioksidansna i podmlađujća svojstva.

Marija iz Velike Britanije odlučila je da sprovede eksperiment, pa je svako jutro pila čašu vode sa kurkumom. Za samo nedelju dana primetila je pozitivne efekte ovog napitka. Varenje joj se poboljšalo, koža je bila čistija i blistavija, a budila se sa više energije.

Ovako se priprema napitak:

Sastojci:

– 0,5 kafene kašike kurkume
– 1 čaša tople prokuvane vode

Sipajte kurkumu u čašu sa vodom, i promešajte. Pije se pre ili posle doručka u toku 2 nedelje nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 2 nedelje.

Možete dodati i malo limuna i meda u napitak kako bi bio ukusniji.

U prvih nedelju dana izbacićete sav višak vode, uraditi detoks organizma i osloboditi se do 3 kilograma.

U toku druge nedelje moguće je oslabiti još 2 kilograma. Nutricionisti savetuju da uz ovaj napitak korigujete i način ishrane kako bi rezultati bili bolji.

Osim mršavljenja, evo kako će uticati na organizam:

– Čuva zdravlje srca. Kurkumin sprečava stvaranje tromba.

– Poboljšanje varenja, ubrzava metabolizam i podstiče topljenej masnih naslaga

– Obnavlja oštećene ćelije jetre.

– Olakšava simptome artritisa. Smanjuje otok i ublažava bol.

– Poznato je da kancer najbolje napreduje u kiselim sredinama, a kurkuma alkalizuje organizam, pa tako štiti vaše zdravlje.

Izvor: stil.kurir.rs