ZAŠTO SE JAVLJA SVRAB NA ZADNJICI: Doktorica tvrdi – OVO SU 3 MOGUĆA RAZLOGA, ne treba vas biti sramota

Doktorka otkriva koji su uzroci simptoma o kojem zbog stida niko ne govori – svrab na zadnjici!

Svrab na zadnjici mnogo je češći nego što mislite, kaže dr Kristal Blančard, dodajući da mnogi to ne prijavljuju jer ih je stid.

“Ne treba da vas bude sramota. Pratite signale koje vam šalje tijelo i te informacije prenesite ljekaru koji će vam pomoći da otkrijete uzrok problema i daće vam plan liječenja”, rekla je doktorka na TikToku, pa otkrila tri glavna uzroka ovog iritantnog problema.

Jedan od mogućih uzroka je, kaže, nedostatak vitamina A.

“To može da pokaže test krvi. Ako namjeravate da počnete da uzimate vitamin A, posavjetujte se sa lekarom jer je potrebno kontrolisati enzime jetre. Vitamin A može da bude veoma težak za jetru, ako ga uzimate dugo ili u prevelikoj dozi”, upozorava doktorka.

Kao drugi mogući uzrok svraba zadnjice, dr Blančard navodi nizak nivo želudačne kiseline, a uz pomoć kućnih testova možete da provjerite da li je to u pitanju – uzmite jabukovo sirće i vidite da li će se simptomi poboljšati.

Ako uzimate jabukovo sirće, uradite to 15 minuta pijre obroka i rastvorite ga u vodi, savjetuje ona, dodajući da ako nakon toga prestane svrab, moguće je da je to bio uzrok.

Povezani sadržaj:  MOJA KOMŠINICA SVAKI DAN U TORBU STAVLJA KESICU SODE BIKARBONE: Ovaj trik morate da isprobate i vi!

Od trećeg mogućeg uzroka svraba na zadnjici će vam se možda smučiti – u pitanju su paraziti.

“Svrab zadnjice može da bude posljedica parazita. Ako vas svrbi noću ili osećate nemir, možda imate crevne gliste”, dodaje dr Blančard.